Citronhonungsbullar a'la Rimbo

Citronhonungsbullar är smarriga Rimbobullar som nästan blir som wienerbröd. Fast så mycket enklare att baka än traditionella wienerbröd. Dessa har en oemotståndlig fyllning av lemoncurd och honung som uppskattas av alla som vill ha något sött till fikat!

Arbetstid 2,5 timmar vilket inkluderar en kalljäsning på 2 timmar.

Antal: 40 stycken

RECEPT CITRONHONUNGSBULLAR

DEG

50 gram jäst

4 dl ekologisk mjölk

400 gram smör

1 msk svensk honung

12 dl vetemjöl special

 

FYLLNING

6 msk lemoncurd

2 msk honung

 

PENSLING

1 ägg 

1 tsk lemoncurd

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda rumstempererad mjölk med jäst i en bunke eller bakmaskin.

Tärna smöret och lägg i.

Lägg i mjöl och honung.

Blanda till en deg.

Kavla direkt ut på väl mjölat bakbord.

Bred på av fyllningen. Det ska endast vara en tunt lager.

Rulla ihop och skär 40 stycken bitar. Lägg i bullformar.

Jäs under bakduk i 2 timmar.

Gör "pensling" genom att vispa ihop ägg och lemoncurd.

Pensla bullarna.

Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Svalna.

Nu kan du njuta av hembakade oemotståndiga bullar.

 

Tips: vill du vid servering få bullarna extra lyxiga så blandar du florsocker med några droppar vatten till en trögflytande smet. Den dekorerar du bullarna med. Så minns jag att min mamma gjorde när hon bjöd på Rimbobullar när det var födelsedagskalas.

 

 

Lämna en kommentar